ARTIKEL
Enige tijd geleden constateerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat de kwaliteit van het werk van de vier grootste accountantskantoren in de afgelopen jaren onvoldoende is verbeterd. De ‘accountancysector' moet zo snel mogelijk ...
NU IN TIJDSCHRIFT CONTROLLING
De strategie van ouderenzorginstelling Topaz is ‘in control’. Of zoals concerncontroller Rob Koerts van Topaz het formuleert: ‘Topaz heeft een duidelijke strategie ontwikkeld naar aanleiding van de verwachte transities in de langdurige zorg en is al zeven jaar bezig om die financieel gecontroleerd ten uitvoer te brengen.’ Het is een positief geluid uit de sector: geen paniek, maar tijdig en doordacht anticiperen op de grootste veranderingen in de langdurige zorg in de afgelopen zestig jaar.
Het naderende einde van het jaar is traditioneel de tijd voor concrete eindejaarstips. Welke fiscale aandachtspunten mogen er op uw to-do-list voor het einde van dit jaar niet ontbreken?
Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren van hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst ‘investeerde’ in andere ondernemingen? En die vervolgens binnen een paar jaar zijn hele vermogen kwijt was en een illusie armer. Al die jaren voor niets gewerkt. Een harde manier om te leren dat een goede ondernemer nog geen goede investeerder maakt.
Kredietunies zijn nog relatief onbekend in Nederland, toch lijkt de weg geleidelijk geplaveid te worden voor de opkomst van deze alternatieve financieringsvorm. Maar wat zijn kredietunies eigenlijk? Wie kan er lid worden van een kredietunie? Voor wie is een kredietunie interessant? Zijn er verschillende typen kredietunies? En wat voor risico’s zijn er verbonden aan kredietunies?
Er is toenemend aandacht voor de bitcoin. Maar wat is de bitcoin nu eigenlijk? En wat kun je ermee? Een eerste kennismaking met een nieuw betaalmiddel.
Macintosh Retail Group is een internationale non-food retailer met diverse ketens binnen West-Europa, waaronder Manfield, Invito en Scapino. Om het proces rondom de jaarrekening te versoepelen, koos het team rondom de jaarrekening voor een disclosure managementoplossing. Met deze nieuwe tool is de kwaliteit van de jaarrekening verhoogd, terwijl tegelijkertijd het proces versneld is.
Wie in 2014 nog even in actie komt, heeft daar in 2015 voordeel van. Tips voor de zzp’er (en andere belastingbetalers).
UITGELICHT
1
Vries, drs. J.G.M. de | 2014
Downloads: 92
Corporate finance &a...
2
Kock-van Kampen, P. de | ... | 2014
Downloads: 213
Management accountin...
3
Hoeflaken, W. van | 2014
Downloads: 143
Juridisch en fiscaal...
4
Ruitenbeek, B. | Wiegman... | 2014
Downloads: 50
Corporate finance &a...
5
Gruijs, D. | 2014
Downloads: 38
Financial accounting...
PEILING
Tijdschrift Controlling onderzocht deze zomer hoe financials tijd vrij maken voor hun rol als sparringpartner. Heeft u de afgelopen jaren (flinke) tijdwinst geboekt door document-intensieve processen te automatiseren en/of uit te besteden? Hoe?
Wij hebben het inkomend factuurproces aangepakt
Wij hebben het uitgaand factuurproces aangepakt
Wij hebben contractmanagement onderhanden genomen
Wij zijn aan de slag gegaan met de orderverwerking
Wij hebben het purchase-to-pay traject aangepakt
Wet- en regelgeving
Met ouderschapsverlof kan een werknemer tijdelijk minder werken om meer tijd te besteden aan de kinderen. Het recht op...
Cliënten van accountantskantoren die voor hun fiscale aangiften onder Horizontaal Toezicht vallen, krijgen een ha...
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft per 1 januari 2015 een nieuwe samenstelling en een aangepaste besluitvorm...
Op 5 januari 2015 is RJ Uiting 2015-1 Consequenties van de wijzigingen in het Financieel Toetsingskader voor Pensioenf...
In het Belastingplan 2015 is een pakket maatregelen opgenomen ter vereenvoudiging en verbetering van de werkkostenrege...
De Belastingdienst heeft de 2e uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2015' gepubliceerd. Hierin is informa...
VIDEO
BTW, de werkkostenregeling, fiscale actualiteiten, actualiteiten sociale zekerheid... de Nationale Administrateursdag (13 november, Burgers' Zoo) bracht haar deelnemers in een vlot tempo op de hoogte van ontwikkelingen, relevant voor de administrateur. Ook vakinhoudelijke zaken kwamen aan bod, evenals presentaties over persoonlijke effectiviteit. Kortom, voor elk-wat-wils. Tel daarbij op: uitstekende sprekers en een geweldige locatie en de dag was zeer geslaagd. Hier vindt u de presentaties, de foto's en het filmpje.
Gebruik Adobe flash player om de video's af te spelen
EXCEL BLOG
De puntjes op de iBent u ook in control? U weet precies hoe alles werkt en waar u op moet letten? Dat is mooi. Helaas kan ik dat van mijzelf niet zeggen. Chaos is onlosmakelijk met mij verbonden. Mijn administratie bestaat uit de bekende schoenendoos en eens in de zov...
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Elke week gratis het laatste nieuws in de e-zine van Over Financieel Management
Aanmelden >
OPLEIDINGEN & CONGRESSEN
De opleidingen voor het voorjaar 2015 staan online! Met vele nieuwe opleidingen gericht op uw functie. U kunt een keuze maken uit vele onderwerpen op het gebied van btw, excel, actualiteiten, project- en performance verbeteringen en verslaggeving. Kijk nu op onze site!
NIEUW: Cases in control
In 2002 is prof.mr. J.B. Huizink met zijn columns in MCA: gestart. De columns in deze bundel bestrijken de periode 2009-2013 en handelen steeds over wetsvoorstellen, arresten van de Hoge Raad, uitspraken van de Ondernemingskamer en politieke commotie. Huizink heeft ernaar gestreefd de toon niet te zwaar aan te zetten. Niettemin komen ondernemingsrechtelijke dillemma's aan de orde die van alle tijden lijken. Iedere column wordt afgesloten met een korte opmerking vanuit het hier en nu.

Auteur: prof.mr. J.B. Huizink
NIEUW: Beloon uw personeel fiscaal vriendelijk
Dit boek maakt u bekend met een aantal fiscaal vriendelijke beloningssystemen, rekening houdend met het systeem van de eindheffing en het Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting. Het bespreekt een groot aantal personeelsverstrek-kingen en -vergoedingen, inclusief de werkkostenregeling. Hierbij is een gecombineerde handleiding voor de loonheffingen en de btw ontstaan waarmee u praktische vraagstukken met betrekking tot het belonen van personeel op een eenvoudige wijze kunt oplossen.

Auteurs: C. van Vilsteren en G. de Bruin