ARTIKEL
Van een beleveniseconomie naar een betekeniseconomie. Van me naar we. Integriteit als leidend beginsel en een talentestafette om alle seizoenen door te komen. De Baak-directeur Arko van Brakel (zie foto) heeft zijn age...
NU IN TIJDSCHRIFT CONTROLLING
De strategie van ouderenzorginstelling Topaz is ‘in control’. Of zoals concerncontroller Rob Koerts van Topaz het formuleert: ‘Topaz heeft een duidelijke strategie ontwikkeld naar aanleiding van de verwachte transities in de langdurige zorg en is al zeven jaar bezig om die financieel gecontroleerd ten uitvoer te brengen.’ Het is een positief geluid uit de sector: geen paniek, maar tijdig en doordacht anticiperen op de grootste veranderingen in de langdurige zorg in de afgelopen zestig jaar.
Het naderende einde van het jaar is traditioneel de tijd voor concrete eindejaarstips. Welke fiscale aandachtspunten mogen er op uw to-do-list voor het einde van dit jaar niet ontbreken?
Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren van hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst ‘investeerde’ in andere ondernemingen? En die vervolgens binnen een paar jaar zijn hele vermogen kwijt was en een illusie armer. Al die jaren voor niets gewerkt. Een harde manier om te leren dat een goede ondernemer nog geen goede investeerder maakt.
Kredietunies zijn nog relatief onbekend in Nederland, toch lijkt de weg geleidelijk geplaveid te worden voor de opkomst van deze alternatieve financieringsvorm. Maar wat zijn kredietunies eigenlijk? Wie kan er lid worden van een kredietunie? Voor wie is een kredietunie interessant? Zijn er verschillende typen kredietunies? En wat voor risico’s zijn er verbonden aan kredietunies?
Er is toenemend aandacht voor de bitcoin. Maar wat is de bitcoin nu eigenlijk? En wat kun je ermee? Een eerste kennismaking met een nieuw betaalmiddel.
Macintosh Retail Group is een internationale non-food retailer met diverse ketens binnen West-Europa, waaronder Manfield, Invito en Scapino. Om het proces rondom de jaarrekening te versoepelen, koos het team rondom de jaarrekening voor een disclosure managementoplossing. Met deze nieuwe tool is de kwaliteit van de jaarrekening verhoogd, terwijl tegelijkertijd het proces versneld is.
Wie in 2014 nog even in actie komt, heeft daar in 2015 voordeel van. Tips voor de zzp’er (en andere belastingbetalers).
UITGELICHT
1
Kleverlaan, drs. A.B.C. | 2014
Downloads: 154
interview, Organisat...
2
Vries, drs. J.G.M. de | 2014
Downloads: 63
Corporate finance &a...
3
Kasteren, drs. W.H. van | 2014
Downloads: 46
Juridisch en fiscaal
4
Buis RA, drs. A. | Lasanc... | 2014
Downloads: 151
Informatiemanagement
5
Kroon, drs. J. de | 2014
Downloads: 157
Management accountin...
PEILING
Tijdschrift Controlling onderzocht deze zomer hoe financials tijd vrij maken voor hun rol als sparringpartner. Heeft u de afgelopen jaren (flinke) tijdwinst geboekt door document-intensieve processen te automatiseren en/of uit te besteden? Hoe?
Wij hebben het inkomend factuurproces aangepakt
Wij hebben het uitgaand factuurproces aangepakt
Wij hebben contractmanagement onderhanden genomen
Wij zijn aan de slag gegaan met de orderverwerking
Wij hebben het purchase-to-pay traject aangepakt
Wet- en regelgeving
Eind september 2017 komt er een eind aan het bankgeheim voor buitenlanders in de Europese Unie. In de strijd tege...
Minister Kamp van Economische Zaken ziet op dit moment geen aanleiding om de fiscale regelingen voor bedrijfsover...
Staatssecretaris Wiebes heeft de memorie van antwoord (MvA) bij het Belastingplan 2015 naar de Eerste Kamer gestu...
KPMG heeft de factsheet ‘Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving, editie 2014' gepubliceerd. Onlangs heeft de ...
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft met de nota van wijziging enkele technische wijzigingen aangebra...
De brochure WBSO/RDA voor de aanvraag 2015 is beschikbaar. Via de fiscale regelingen WBSO en RDA stimuleert het minist...
VIDEO
BTW, de werkkostenregeling, fiscale actualiteiten, actualiteiten sociale zekerheid... de Nationale Administrateursdag (13 november, Burgers' Zoo) bracht haar deelnemers in een vlot tempo op de hoogte van ontwikkelingen, relevant voor de administrateur. Ook vakinhoudelijke zaken kwamen aan bod, evenals presentaties over persoonlijke effectiviteit. Kortom, voor elk-wat-wils. Tel daarbij op: uitstekende sprekers en een geweldige locatie en de dag was zeer geslaagd. Hier vindt u de presentaties, de foto's en het filmpje.
Gebruik Adobe flash player om de video's af te spelen
EXCEL BLOG
Spreadsheets in het stenen tijdperkEen broekje was ik: arrogant zelfverzekerd en verder onwetend. Een van mijn eerste administratieve banen uit mijn carrière was assistent van de assistent - u leest het goed - van een budgethouder bij een ministerie. Ik spreek dan over eind jar...
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Elke week gratis het laatste nieuws in de e-zine van Over Financieel Management
Aanmelden >
OPLEIDINGEN & CONGRESSEN
De opleidingen voor het voorjaar 2015 staan online! Met vele nieuwe opleidingen gericht op uw functie. U kunt een keuze maken uit vele onderwerpen op het gebied van btw, excel, actualiteiten, project- en performance verbeteringen en verslaggeving. Kijk nu op onze site!
NIEUW: Beloon uw personeel fiscaal vriendelijk
Dit boek maakt u bekend met een aantal fiscaal vriendelijke beloningssystemen, rekening houdend met het systeem van de eindheffing en het Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting. Het bespreekt een groot aantal personeelsverstrek-kingen en -vergoedingen, inclusief de werkkostenregeling. Hierbij is een gecombineerde handleiding voor de loonheffingen en de btw ontstaan waarmee u praktische vraagstukken met betrekking tot het belonen van personeel op een eenvoudige wijze kunt oplossen.

Auteurs: C. van Vilsteren en G. de Bruin
Versimpelen
Versimpelen is een manier om focus aan te brengen in projecten, om van complex naar simpel te komen. Ontrafel een project, ontdoe het van alle bijzaken en zie waar het écht om draait. Hiermee worden de vervolgstappen om het project te realiseren kraakhelder. Voor organisaties is versimpelen een manier om de kern van hun bestaan te (her)ontdekken: waarom doen we wat we doen? Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt, zodat u er meteen mee aan de slag kunt.

Auteur: Jan-Peter Bogers