signalering
Controleverklaring bij eerste uitvoering controle vaak complex
Wanneer de jaarrekening van een organisatie voor het eerst aan accountantscontrole wordt onderworpen, heerst er nogal eens onduidelijkheid over de af te geven controleverklaring.
Dat speelt vooral wanneer er door een beperking in de controle geen zekerheid is over de winst-en-verliesrekening (en eventueel kasstromen), maar er wél zekerheid is over de eindbalans. Die onduidelijkheid wordt mede gecreëerd door de enigszins onduidelijke teksten in de Controlestandaarden, gecombineerd met een voorbeeldtekst van de controleverklaring. Deze verklaring is vaktechnisch onjuist. Gelukkig is er een vaktechnisch aanvaardbaar alternatief.


Bron: Accountancynieuws

OVERZICHT signalering
MIJN DOWNLOADS
Deforce, L.| 2002
Downloads: 2
Management accounting &am...
Gieskens AC CCM, drs. J.| 2011
Downloads: 164
BIV/AO
Haspels, C| 2009
Downloads: 423
Informatiemanagement
Vis MBA, prof. drs. J.| 2005
Downloads: 102
Corporate finance & T...
Griendt, drs. A. van der | Heuvel, drs. R.J.H.A. van den | Regteren, drs. M...| 2009
Downloads: 92
Organisatie en processen
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Elke week gratis het laatste nieuws in de e-zine van Over Financieel Management
Aanmelden >
OPLEIDINGEN & CONGRESSEN
Risico's onderkennen  en afdekken? En daardoor veel geld besparen? Tijdens de interactieve praktijkdag Btw risico's beperken en btw besparen op 2 december leert u welke risico's u loopt en waar de Belastingdienst op let bij boekenonderzoeken. Daarnaast krijgt u praktische tips voor het indienen van de laatste aangifte 2014 en hoort u de laatste btw-nieuwtjes naar aanleiding van Prinsjesdag. Loop geen risico's en schrijf u in.
NIEUW: Beloon uw personeel fiscaal vriendelijk
Dit boek maakt u bekend met een aantal fiscaal vriendelijke beloningssystemen, rekening houdend met het systeem van de eindheffing en het Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting. Het bespreekt een groot aantal personeelsverstrek-kingen en -vergoedingen, inclusief de werkkostenregeling. Hierbij is een gecombineerde handleiding voor de loonheffingen en de btw ontstaan waarmee u praktische vraagstukken met betrekking tot het belonen van personeel op een eenvoudige wijze kunt oplossen.

Auteurs: C. van Vilsteren en G. de Bruin
Versimpelen
Versimpelen is een manier om focus aan te brengen in projecten, om van complex naar simpel te komen. Ontrafel een project, ontdoe het van alle bijzaken en zie waar het écht om draait. Hiermee worden de vervolgstappen om het project te realiseren kraakhelder. Voor organisaties is versimpelen een manier om de kern van hun bestaan te (her)ontdekken: waarom doen we wat we doen? Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt, zodat u er meteen mee aan de slag kunt.

Auteur: Jan-Peter Bogers