signalering
Controleverklaring bij eerste uitvoering controle vaak complex
Wanneer de jaarrekening van een organisatie voor het eerst aan accountantscontrole wordt onderworpen, heerst er nogal eens onduidelijkheid over de af te geven controleverklaring.
Dat speelt vooral wanneer er door een beperking in de controle geen zekerheid is over de winst-en-verliesrekening (en eventueel kasstromen), maar er wél zekerheid is over de eindbalans. Die onduidelijkheid wordt mede gecreëerd door de enigszins onduidelijke teksten in de Controlestandaarden, gecombineerd met een voorbeeldtekst van de controleverklaring. Deze verklaring is vaktechnisch onjuist. Gelukkig is er een vaktechnisch aanvaardbaar alternatief.


Bron: Accountancynieuws

OVERZICHT signalering
MIJN DOWNLOADS
Dekker, G.| 2015
Downloads: 1
Accounting en verslaggevi...
Minkman, B.| 2012
Downloads: 184
interview, Organisatie en...
Graaf, H. de | Hoeksema, drs. M.L. | Kager, drs. V.H.A. | Kolthof, E. | Sch...| 2005
Downloads: 118
Management accounting &am...
Hoeflaken, W.| 2009
Downloads:
Ontwikkeling financiële f...
Hoeflaken, W.| 2008
Downloads:
Ontwikkeling financiële f...
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Elke week gratis het laatste nieuws in de e-zine van Over Financieel Management
Aanmelden >
OPLEIDINGEN & CONGRESSEN
De opleidingen voor het voorjaar 2015 staan online! Met vele nieuwe opleidingen gericht op uw functie. U kunt een keuze maken uit vele onderwerpen op het gebied van btw, excel, actualiteiten, project- en performance verbeteringen en verslaggeving. Kijk nu op onze site!
NIEUW: Cases in control
In 2002 is prof.mr. J.B. Huizink met zijn columns in MCA: gestart. De columns in deze bundel bestrijken de periode 2009-2013 en handelen steeds over wetsvoorstellen, arresten van de Hoge Raad, uitspraken van de Ondernemingskamer en politieke commotie. Huizink heeft ernaar gestreefd de toon niet te zwaar aan te zetten. Niettemin komen ondernemingsrechtelijke dillemma's aan de orde die van alle tijden lijken. Iedere column wordt afgesloten met een korte opmerking vanuit het hier en nu.

Auteur: prof.mr. J.B. Huizink
NIEUW: Beloon uw personeel fiscaal vriendelijk
Dit boek maakt u bekend met een aantal fiscaal vriendelijke beloningssystemen, rekening houdend met het systeem van de eindheffing en het Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting. Het bespreekt een groot aantal personeelsverstrek-kingen en -vergoedingen, inclusief de werkkostenregeling. Hierbij is een gecombineerde handleiding voor de loonheffingen en de btw ontstaan waarmee u praktische vraagstukken met betrekking tot het belonen van personeel op een eenvoudige wijze kunt oplossen.

Auteurs: C. van Vilsteren en G. de Bruin