signalering
EP wil verplichte gemeenschappelijke geconsolideerde heffingsgrondslag
Het Europees Parlement wil dat het gebruik van de gemeenschappelijke geconsolideerde heffingsgrondslag vennootschapsbelasting (CCCTB) wordt verplicht. Met de CCCTB kunnen bedrijven gebruikmaken van één belastingloket in de EU (one stop shop) om hun belastingaangiften in te dienen en waarbij zij al hun winsten en verliezen in de gehele EU kunnen consolideren.
Op donderdag 19 april 2012 heeft het Europees Parlement het standpunt over de verplichtstelling geuit bij de stemming over het voorstel van de Europese Commissie voor de CCCTB waarbij het voorstel met ruime meerderheid werd aangenomen.
Het Europees Parlement gaat op dit punt verder dan de Europese Commissie die het bedrijfsleven een keuze wilde laten tussen belastingheffing via de CCCTB of via de nationale regelgeving van de lidstaten. EU commissaris Algirdas Šemeta voor belastingen en douane unie, audit en fraudebestrijding reageerde verheugd op de stemmingsuitslag. Het laatste woord over de CCCTB is nu aan de Europese Ministerraad.

Klik hier voor het volledige artikel in PwC Belastingnieuws. 

Bron: PwC
OVERZICHT signalering
MIJN DOWNLOADS
Hoeflaken, W. van| 2012
Downloads: 117
Ontwikkeling financiële f...
Conijn RA, F. | Everts, A. | Uiterlinden RC, R.J.| 2005
Downloads: 92
Ontwikkeling financiële f...
Kroon, drs. J. de| 2014
Downloads: 265
Management accounting en ...
Hoeksema, drs. M.L. | Vrijstein, drs. A.J.| 2013
Downloads: 109
Management accounting en ...
Kasteren, drs. W.H. van | 2014
Downloads: 164
Juridisch en fiscaal
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Elke week gratis het laatste nieuws in de e-zine van Over Financieel Management
Aanmelden >
OPLEIDINGEN & CONGRESSEN
De opleidingen voor het voorjaar 2015 staan online! Met vele nieuwe opleidingen gericht op uw functie. U kunt een keuze maken uit vele onderwerpen op het gebied van btw, excel, actualiteiten, project- en performance verbeteringen en verslaggeving. Kijk nu op onze site!
NIEUW: Cases in control
In 2002 is prof.mr. J.B. Huizink met zijn columns in MCA: gestart. De columns in deze bundel bestrijken de periode 2009-2013 en handelen steeds over wetsvoorstellen, arresten van de Hoge Raad, uitspraken van de Ondernemingskamer en politieke commotie. Huizink heeft ernaar gestreefd de toon niet te zwaar aan te zetten. Niettemin komen ondernemingsrechtelijke dillemma's aan de orde die van alle tijden lijken. Iedere column wordt afgesloten met een korte opmerking vanuit het hier en nu.

Auteur: prof.mr. J.B. Huizink
NIEUW: Beloon uw personeel fiscaal vriendelijk
Dit boek maakt u bekend met een aantal fiscaal vriendelijke beloningssystemen, rekening houdend met het systeem van de eindheffing en het Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting. Het bespreekt een groot aantal personeelsverstrek-kingen en -vergoedingen, inclusief de werkkostenregeling. Hierbij is een gecombineerde handleiding voor de loonheffingen en de btw ontstaan waarmee u praktische vraagstukken met betrekking tot het belonen van personeel op een eenvoudige wijze kunt oplossen.

Auteurs: C. van Vilsteren en G. de Bruin